Интервју со Тамара Митковска, лидер на Клубот на млади конзервативци

Конзервативната идеологија е движечката сила во македонското општество Вие сте млад студент кој допрва запливува во академските води, која е причината да се најдете во Сариса Институтот, особено во клубот на млади на Институтот? Да, јас сум прва година од студиите на Институтот за безбедност, одбрана и мир при Филозофскиот Read more…

Сариса – додадена вредност во граѓанското општеството

Интервју со м-р Сашо Марковски, директор на Институтот за конзервативни политики „Сариса“. Што е Сариса и нешто повеќе за вас, вашето образование и работно искуство? Марковски: САРИСА е институт кој се стреми кон промоција на конзервативни вредности и креирање и развој на конзервативни политики. Исто така вршиме истражувања, анализи, организираме Read more…