Најдоброто од непријателите: Бакли против Видал (2015)

Најдоброто од непријателите: Бакли против Видал (2015) е американски документарен филм во режија на Роберт Гордон и Морган Невил во 2015 година за телевизиските дебати меѓу интелектуалците Гор Видал и Вилијам Ф. Бакли јуниор за време на претседателските избори во САД во 1968 година. „Најдоброто од непријателите“ навлегува во заплетканите Read more…