Најдоброто од непријателите: Бакли против Видал (2015)

Published by sarissa.institute on


Најдоброто од непријателите: Бакли против Видал (2015) е американски документарен филм во режија на Роберт Гордон и Морган Невил во 2015 година за телевизиските дебати меѓу интелектуалците Гор Видал и Вилијам Ф. Бакли јуниор за време на претседателските избори во САД во 1968 година. „Најдоброто од непријателите“ навлегува во заплетканите биографии на овие двајца големи мислители и луксузот на јазикот и театарот на нивните дебати, поставувајќи го прашањето: “Што направи телевизијата за начинот на кој денес дискутираме за политиката во нашата демократија?”


0 Comments

Напишете коментар

Avatar placeholder

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *