ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ ВОЛОНТЕРИ АНАЛИТИЧАРИ

Институтот за конзервативни политики „Сариса“ објавува оглас за аналитичари волонтери. Кандидатите треба да поднесат научно истражени колумни од 500 до 700 зборови на неделно, двонеделно или месечно ниво. Темите за истражување се: конзервативна политичка мисла, конзервативна филозофија, конзервативна економија и енергетика. На аналитичарите им е дозволено да пишуваат за кое Read more…

Конзервативизмот – амалгамат за новото и старото

Во четврток, 19.11.2020 во просториите на Граѓанскиот ресурсен центар во Штип се одржа дебата насловена: Политиката и вредностите на конзервативизмот, Конзервативизам – Амалгамат за новото и старото. Ова беше прв настап од таканаречениот “Конзервативен караван” кој ќе продолжи со гостувања и во други градови на републиката. На настанот беа разгледувани Read more…

Конзервативен караван: „Политиката и вредностите на конзервативизмот“

Во четврток 19.11.2020г во 19:00ч во Граѓанскиот ресурсен центар во Штип ќе се одржи настан на Институтот Сариса под наслов „Политиката и вредностите на конзервативизмот“, Конзервативизам – Амалгамат за новото и старото. Овој настан е прв дел од Конзервативниот караван планиран да патува во неколку градови низ државата. На настанот Read more…